Airbrush standbeeld op het stationsplein in Amersfoort

Airbrush standbeeld van een ree


LOVE NATURE

Dit super realistische standbeeld is met de airbrush gespoten. En daarna geplaatst op het stationsplein in Amersfoort voor het hoofdkantoor van Natuurmonumenten.

[rev_slider Ree-natuurmonumenten-1]

Van 3D ontwerp tot het plaatsen van een standbeeld.

Daar komt een hoop bij kijken. De basis is natuurlijk het top ontwerp van de bekende Amsterdamse kunstenaar Frankey. Het bijzonderste van het ontwerp is natuurlijk de hart vorm gemaakt door de voorpoten. Love Nature! Daarna was het aan 3D next level om deze gigantische 3D-print productie te realiseren en te begeleiden. Deze is zo gedetailleerd dat zelfs de structuur van de vacht is meegeprint. En wat dacht je van de metaalconstructie die in de print is gelast om zo weer en wind te kunnen doorstaan. Wij mochten als laatste de afwerking verzorgen en brachten haar zo tot leven met de airbrush.

En met de airbrush tot leven gebracht!

Van de verschillende kleurnuances in de vacht, het accentueren van de anatomie en aanbrengen van de juiste schaduw- en licht plekken, tot het spuiten van de matte blanke lak. Een leuk detail is bovendien de hoogglans lak op de ogen en snuit. Dat maakt deze finishing wel echt compleet. Dit standbeeld van een ree was weer een mooi project om aan te mogen werken! En misschien spot jij hem ook wel op het stationsplein in Amersfoort.

Bekijk hieronder de foto’s op de timeline om te zien hoe de ree tot leven kwam


Recent Portfolios