Darth Fisher airbrush op 3D-print pop


@ Amsterdam Light Festival 2021-2022

Deze Darth Vader lijkt zo uit de Star Wars film te zijn gekomen en zit nu lekker te vissen in Amsterdam tijdens het lichtfestival. Hij heeft een mooie visstek gevonden onder de Torontobrug tegenover het Amstel Hotel.

3D print kunstwerk aan de Amstel.

De Amsterdamse kunstenaar Frankey heeft een geweldige twist weten te geven aan dit bekende Star Wars figuur. Het bijzonderste van het ontwerp is natuurlijk dat de lightsaber plaats heeft gemaakt voor een lichtgevende hengel. Deze verlicht erg mooi de onderkant van de brug en zorgt voor een geweldige weerspiegeling in het water. Zonder licht geen lichtfestival. Na het maken van het ontwerp was het aan Hans Boodt Mannequins om de pop te gaan printen. Vele print uren later konden de verschillende delen in elkaar gezet worden. Dit zag er toen al indrukwekkend uit door zijn flinke postuur. En toen kon de afwerking beginnen… Het was een mooie uitdaging om de print eerst helemaal glad te krijgen. Maar gelukkig had ik een hele fijne samenwerking met Steenbeek speedrepair en is dat dus helemaal goed gekomen. 

En uiteindelijk met de airbrush tot leven gebracht!

Hij kwam tot leven door de vele kleurnuances in het zwart, het airbrushen van de verschillende knoppen en schakelaartjes, en het aanbrengen van de chrome effecten. Voor een extra realistisch resultaat is de blanke lak in verschillende stukken gespoten. Van extra mat tot super hoogglans. Dat maakt deze finishing echt compleet. Deze Darth Fisher is een eye-catcher aan de Amstel geworden en was voor mij persoonlijk een super mooi project om aan te mogen werken! En misschien spot jij hem nog ergens onder een brug in Amsterdam. May the force be with you!

Bekijk hieronder de foto’s op de timeline om te zien hoe deze Darth Fisher tot leven kwam


Recent Portfolios