Het eindresultaat van de airbrush kasteel koepel schildering

KASTEEL KOEPEL SCHILDERING


@Kasteel Rosmeulen 🏰 Tongeren | België

Een koepel schildering bij Kasteel Rosmeulen. Het kasteel werd opgetrokken aan het begin van de 20e eeuw en is een unieke combinatie van art nouveaustijl en neorococo. De jugendstil of art nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was. De jugendstil manifesteerde zich vooral in gebruiksvoorwerpen, de architectuur en de schilderkunst.

ALPHONSE MUCHA

Weelderige illustraties van sierlijke vrouwen, omringd door gestileerde bloemen en zwierige lijnen. Denkend aan de jugenstil schilderkunst, komt al snel de naam Alphonse Mucha in gedachten. Mucha wist in 1896 als geen ander de stemmingen van de seizoenen te vangen – onschuldige lente, zwoele zomer, vruchtbare herfst en ijzige winter, en samen vertegenwoordigen ze de harmonieuze cyclus van de natuur.

Bekijk hieronder hoe de airbrush schildering op het plafond van een kasteelkoepel tot stand komt?

[rev_slider Castle-dome-painting]

R-BRUSH KOEPEL SCHILDERING

Het was een mooie uitdaging om een koepelplafond in dit prachtige Belgische kasteel te mogen airbrushen. De wens van de opdrachtgevers was om Mucha’s seizoenen iets op te frissen. Zo is deze kleurrijkere R-BRUSH versie ontstaan. En een mega klus als dit verdient wel een making of filmpje.

Bekijk hieronder de foto’s op de timeline om te zien hoe de seizoenen tot leven kwamen.


Recent Portfolios